Descobrir

La comarca de l’Anoia, al centre de Catalunya, es composa d’un entorn natural, amb rius, boscos, senders i molts racons espectaculars per descobrir. Juntament amb el patrimoni històric de la zona es forma una combinació sorprenent on podràs passar uns dies de desconnexió i descans. Deixa’t endinsar per entorns naturals, llegendaris i de tradició, que ben segur que us sorprendrà.
A més a més, posem a la vostra disposició atractius i activitats de tota classe per completar una estada entre setmana i de cap de setmana al costat de la natura, la cultura, l’esport i el lleure de la zona.
Finalment, destacar que la nostre recepció de l’hotel és un punt oficial de informació turística.

La regió amb la proximitat de muntanya i parcs naturals, permet gaudir de múltiples activitats que et dona la zona de l’Anoia, entre elles, oci com esdeveniments com el REC.O i l’Anoia Folk, excursions de senderisme a Gorgs de gran bellesa, esports d’aventura, visites culturals i tota una oferta d’enoturisme de Bodegues i Cellers de l’Anoia i el Penedès.

EXCURSIONS

El Castell de Claramunt

El castell de Claramunt és el principal atractiu arquitectònic, històric i turístic de la Pobla. Data del segle X, es troba dalt d’un turó de 461 metres des del qual hi ha una magnífica vista de l’entorn natural que l’envolta. Forma part del Patrimoni de la Generalitat. És un dels deu millors castells de Catalunya i el millor de la comarca de l’Anoia.

La pujada dura una mitja hora a peu, un recorregut fàcil, agradable, entretinguda i no presenta cap problema per fer-la amb nens.

Castell de Claramunt

CAMINS, SENDERS I ELS GORGS

La Fou de Tous

La Fou es un saltant d’aigua de la riera de Tous que es troba a la propietat d’Aubareda, la masia més antiga de la comarca. Aquest saltant crea en el seu recorregut una sèrie de tolls i rierols que tots junts formen un paratge humit en mig d’una població de secà com es Tous.

Al voltant de la Fou corren un seguit de llegendes, fonamentades sobretot per la gran quantitat de coves que l’aigua ha anat formant en les roques.

Salts d’aigua de Cabrera

Al poble de Cabrera, a tocar de l’Alt Penedès, hi trobem un conjunt de salts d’aigua no gaire coneguts i que són una petita meravella. Es localitzen al torrent de la Bleda, una riera que va des de Canaletes fins a Bedorc. Les aigües han treballat ininterrompudament esculpint un conjunt de salts de gran bellesa. El Salt del Cargol és, sens dubte, un dels elements més màgics d’aquesta riera.

El Gorg del Nafre

La sortida fins al Gorg de Nafre a Copons és un passeig agradable i senzill apte per a tothom. Una caminada curteta per un camí planer i bonic on acaba amb un salt d’aigua de prop de 4 metres d’alçada amb un gorg on us podeu refrescar.

Santa Càndia

El terme municipal d’Orpi, trobem els gorgs de santa Càndia. En aquest indret la riera de Carme traça un recorregut molt especial, inmers enmig de la roca tallada per la mateixa força de l’aigua i dels seus sediments que formen una sèrie de tolls d’aigua que són ideals per banyar-se i iniciar-se al barranquisme.

MUSEUS

Museu Molí Paperer de Capellades

Museu molí paperer de Capellades

Situat en un antic molí paperer del segle XVIII, anomenat Molí de la Vila, a costat de la Bassa, font natural d’on brollava un cabal de 12 milions de litres diaris, que era utilitzatcom a energia per al funcionament dels 16 molins papereres que hi havia a l’antiguitat. Hi podràs conèixer el procés artesanal de la fabricació de paper des dels seus orígens.

Museu de la pell d’Igualada

Instal·lat en una antiga fàbrica tèxtil cotonera, Cal Boyer, ofereix un recorregut expositiu pel món de la pell: la pell en la història, la producció, la unitat i la significació cultural de la pell en la nostra civilització mediterrània.

Museu del tren de Igualada - Railhome BCN

Un museu particular que mostra una col·lecció relacionada amb el món del ferrocarril, tant real com en miniatura i una gran maqueta escala HO a l’estil de les grans maquetes visitables centreeuropees. Oci i cultura ferroviària combinades en un espai únic de més de 500m2.

Parc Prehistòric abric romaní de Capellades

Situat dins l’espai anomenat la Cinglera del Capelló, una àrea de gran valor geològic i paisatgístic, i de gran vàlua arqueològica per la presència d’una vintena de jaciments de diverses èpoques.

FIRES i ACTIVITATS

European Ballon Festival

European Ballon Festival

Concentració internacional de globus aerostàtics, que reuneix al juliol, més de 50 globus d’arreu del món. És una competició i un festival de globus aerostàtics, combina l’aspecte lúdic del vol amb la bellesa i l’espectacularitat d’aquest esport.